2012 m. vasario 29 d., trečiadienis

Stylish Blogger Award


Kaip smagu ir netikėta! Gavau šį titulą iš Monikos, dėkoju jai!
Taisyklės: pakeverzoti 7 dalykus apie save ir perduoti titulą kitiems blogams (dėl skaičiaus nelabai man aišku, skirtinguose bloguose paminėti tai 5, tai 15, na bet turbūt labai neprasikalsiu, jei šiame įraše paminėsiu šiek tiek daugiau nei 5 ir mažiau nei 15 :))) )

Taigi, 7 dalykai apie mane, ko dar nepasakojau (o nepasakojau visiškai nieko :) ir būtent dėl tos priežasties maniau, kad bus labai paprasta tai padaryti, bet nei velnio :)

1. Labai mėgstu žmones ir mėgstu bendrauti, esu nesustabdomas pliurpalas, nuoširdus ir mielas, bet tik su tam tikrais žmonėmis, o to paaiškinti negaliu :) kitais atvejais esu visiška intravertė, kuriai reikia šiek tiek laiko socializacijai :)) aš kaip ir visi kiti žmonės, manyje - daugybė asmenybių, tik įdomu, kad jos labai jau kontrastingos. 

2. "Karjera" ir profesija man užkoduota nuo pat kūdikystės, kai kažkokia moterėlė mamai "išpranašavo", kas aš būsiu :)) ir toliau visą savo gyvenimiuką girdėjau tą patį. Gera ta profesija, tik labai jau nepelninga ir kainuojanti daugybę nervų. Grafikė - iliustratorė! :D

3. Esu pamišusi dėl Prancūzijos ir Paryžiaus, didžioji prancūziškoji psichozė prasidėjo prieš 3 metus, o prieš tai "sirgau" Italija, tai paaiškinama galbūt tuo, kad jos buvo pirmosios užsienio šalys, kurias išmaišiau skersai išilgai, būdama 11-12 metų. Ačiū tėveliams, užkrėtusiems kelionių liga. O Prancūzija, ir ypač Paryžius... Nežinau, ar dar kam nors jaučiu tokią didelę aistrą. Tik kalbos mokymąsi teko atidėti dėl laisvo laiko stokos...

4. Gimiau kairiaranke, tamsiai rudomis akimis ir juodais ilgais plaukais. Mh, tikrai per ilgais naujagimiams! :))
Kas iš viso to liko - esu atpratinta į dešiniarankę ir dėl to esu labai nepatenkinta, bet kai kuriuos dalykus visgi darau "iš kairės pusės" :)) juodų plaukų taip pat nebeturiu, o mano dabartinės rudos akys -  spalvoti lęšiai. Man stipri trumparegystė, bet kokiu atveju murdausi lęšius į akutes, tai kodėl gi nesusigrūdus spalvotų? :)) Tiko ir patiko, ir dabar kasdien save matau tokią, kokia būčiau buvusi, jei mano akutės nebūtų nusprendusios pamėlynuoti :)

5. Iš vaikystės likęs polinkis personifikuoti daiktus ir gyvūnus, labai prisirišu prie daiktų. Galbūt materializmo išraiška, nežinau, tačiau manau, kad daiktai turi savo energiją. Nežiūriu į juos tiesiog kaip į paprastus daiktus; dėl to mėgstu viską kaupti, o tai jau sukelia problemų :)) užsiminiau apie gyvūnus - taip visus juos myliu, kad net vabaliukus vasarą sugaudau ir išnešu į lauką, kad tik nesutraiškytų kas :)) neretai nučiūčiuoju svetimus šunis (turiu ir savo), negeras įprotis lįsti juos glostyti, vienas mane pamokė, smarkiai sugriebęs nykščio kulšikę dantimis :)) (nykščio kulšikė - taip vadinu nykščio raumenį, toks jau tas mano žodynas, kai kur be paaiškinimų neišsiversi).

6. Jau ketvirtus ar penktus metus pildau "dienoraštį" -  darbo knygą, kurioje fiksuoju savo kasdienybės reikšmingas ir nelabai smulkmenėles, pradedant svarbiais darbais, baigiant kada su kuo gėriau kavą, kada ėjau į teatrą; įklijuoju draugų dovanoto saldainio popieriuką, bilietus, ir t.t., ir pan., galbūt kažkiek pamišėliška, tačiau labai malonu po metų kitų tas rašliavas perversti ir prisikikenti prisiminus tam tikrus mažus įvykius.

7. Su žmonėmis, neturinčiais humoro jausmo, neturiu bendros kalbos. Itin sudėtinga bendrauti, kai lieki nesuprastas dėl savo šmaikščios kalbos bei pokštų (be abejo, jie būna laiku ir vietoje), kai turi save stabdyti ir galvoti, kaip čia viską sutarškėjus kuo tiesmukiškiau ir nenaudojant perkeltinių prasmių :)) dar vienas dalykas, su kuriuo sėkmingai susitvarkiau - žmonių lietimas, daugybė to negali pakęsti, o aš vis capteliu už dilbio, paliečiu, man tai taip natūralu bendraujant, kartą užsimiršusi gimnazijoje taip patapšnojau fizikos mokytoją, po milisekundės susivokiau ir taaaip susigėdau... o (beveik) atpratino kurso draugai, ačiū jiems, nes kai kurie iš jų visiškai nevirškino šito mano graibymosi :))

Teko sutilpti į 7 punktukus, kas šovė į galvą, tą ir suminkiau klavatūroje, nors būčiau galėjusi ir daugiau :))

Laikas paskelbti savo favoritus:

1.  Bantik
2.  Vicious



Kol prisiruošiau paruošti šį įrašą, šį award'ą nuo kitų blogerių jau gavo Bantik, Cherry Limonade, Everyone loves fashion ir Toks visoks, žodžiu pusė mano sąrašo, na bet vien dėl to negalėjau jų neįtraukti! O kiek dar šaunių ir gražių blog'ų neatrasta...

Linkėjimai!

2012 m. vasario 5 d., sekmadienis

illustration


drawn from photo:
Frida Gustavsson by Andreas Sjödin

Elle Sweden
February
2012


my other work here and here

2012 m. vasario 4 d., šeštadienis

Tell her to reach for the stars and to always put love first



 Šiandien parpiau net iki vidurdienio, galų gale išsiridenusi iš pataliukų neskubėdama išsiruošiau į miestą ramiam šeštadieniniam pasisėdėjimui su kavos puodeliu. Pačiai su savimi :) Kaip ir dažniausiai... Ir mėgstu, ir nekenčiu to vienu metu. Myliu žmones, myliu bendravimą, nemėgstu būti viena, bet kartais ir tai neblogai. Dievinu stebėti aplinkinius, visai nekaltai klausytis jų pokalbių nuotrupų; šiandien greta sėdėjo prancūzų pora ir čiulbėjo savo nuostabia kalba, gaudžiau pavienius žodžius ir jaučiausi patenkinta, kad net keletą iš jų supratau :)) Kiek tolėliau akademinis jaunimas šnekučiavosi filosofinėmis/politinėmis temomis, pagalvojau, kaip visgi intelektas atsispindi žmonių veiduose ir elgsenoje, kaip tai gražu. Eisiu kavos ir ryt. Viena. :)





suknutė: Pull&Bear Spring/Summer 2012