2013 m. balandžio 30 d., antradienis

kakava. Vilnius




vienu metu nuo kavos stipriai drebėjo rankos, ir šlaisčiausi šaligatviais tarsi prikaušus (vidury dienos, kur tai matyta! - galvojo doras pilietis), ir tai vis dėl per didelio kofeino kiekio kraujyje. tad nusprendžiau kasdienybę paįvairinti kakava. 
kava daugmaž visur panašaus skonio, ko nepasakysi apie kakavą. kardinaliai skirtingi skoniai! kai kas vertas kavavos vardo, kai kas verčiau jau vadintųsi kakavos skonio gėrimu, o kai kuriems siurbalams vien tik nepadorūs pavadinimai telimpa.
tad sumeistravau sąrašiuką, kurį suskirsčiau į atskiras kategorijas.
vertinau, be abejo, subjektyviai, bet patikinu, kad "pradžiuginusios" pradžiugins ir jus :)

taigi pradedam:











gurkštelėjus šios kakavos, norisi užsimerkti iš malonumo ir sužviegti "mama mia!". čia galima pasimėgauti ne tik tobulo skonio kakava (dar pusės toliau aprašytų vietų nebuvau aplankius, kai nusprendžiau, kad turbūt skanesnės kakavos Vilniuje nerasiu, kol kas panašu, kad neklydau) ar puiku šokoladinio torto gabalėliu, tačiau ir įsigyti tokių delikatesų, kur kitur nerasi, pvz., šokolado su levandomis (išbandytas), šokolado su žaliąja arbata, pankolių su apelsinais, sūrių, paukštienos, žvėrienos ir kt. užtepėlių (fazanų - išbandyta), vynų, ir, be abejo, įvairių rūšių džiovintų pomidorų, įdarytų alyvuogių, bei daug kitų gardumynų... niam. 10 balų su pliusu. be jokios konkurencijos.
(pirmą kartą dėmesį į šią delikatesų krautuvėlę atkreipiau vėlai vakare, kai jau ji buvo uždaryta. dėmesį patraukė... šuo! mielybė.)




beveik galėtų dalintis garbinga pirma vieta su "Mamma mia", bet pastarosios kakava kiek sodresnio skonio.
bet kokiu atveju "Mint Vinetu" - labai mėgstama vieta. jauki aplinka, malonus senų knygų kvapas, o patiekiamos kakavos kiekis mane labai džiugina! ne visos draugės, su kuriomis čia užsuku, įveikia šitą puslitrį. haha. o ir "Mint Vinetu" vyrukai labai malonūs ir net sveikinasi atsitiktinai prasilenkiant senamiesty :)



labai gerai! o jei dar taip užkandus vaniline sraige arba mažosiomis spurgytėmis... 




maloniai nustebino. nedaug nusileidžia mano top trejetukui!
ir tikrai stipriai lenkia Coffee Inn'o kakavą, kuri, priklausomai nuo baristos (kiekviena paruošia itin skirtingai), būtų priskiriama prie "50/50" arba "nuliūdino" (dažnesnis pastarasis variantas)














Nei gerai, nei labai blogai, bet į "Crispy" (Trakų g.) dėl kakavos negrįžčiau. o ir pakandus sausainį vos dantų neišsilaužiau. galima nešiotis rankinėje kaip ginklą.


"Pinavijoj" (Vilniaus g.) kakava ne tokia gera, kaip jų meistraujami kibinai (juos būtina paragauti!)












"Dione" (Pilies g.) skanūs ledai, bet ne kakava.



(arba "Stiklių konditerija"). Ponia, gurkštelėjusi iš šio puodelio, laiminga tikrai nepasijuto.
Jų macarons visai gardūs, bet žinau ir skanesių (užbėkit į "Tie kepėjai" (Tilto g.)).




ačiū, nereikia.



ir štai kategorijos "the worst of the worst" kakava - nugalėtoja iš McCafe!
nieko šlykštesnio nesu ragavus. popieriaus skonis :D




palieku šį sąrašiuką "atvirą", gal kada dar papildysiu.



13 komentarų:

  1. Labai įdomi apžvalga :) Man Coffee Inn'o kakava irgi labai nepatiko, tikrai nepirkčiau... O "La crepe" buvo panašu į Nesquik iš pakelių.
    Tai dabar labai smalsu paragauti tos ypatingosios "Mamma mia" ir "Mint vinetu" kakavos :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Coffee inne niekad neperku kakavos, bet vis siurbteldavau iš kompaniono, kuris negali gerti kavos dėl sveikatos, puoduko. tai vis stebėdavau, o gal bus skani! na, kelis kartus tikrai buvo gerai.. bet tik kelis :)
      o į "Mamma mia" ir "Mint vinetu" būtinai užsuk! įdomu, ar ir tau patiks :)

      Panaikinti
  2. O žinai Monika, kad kadaise Rotušės aikštėje buvo PIENO BARAS ir ten aš ėjau vien dėl kakavos. Ten buvo mažytis kakavos ir šviežių bandelių, bei tubelių su kremu rojus. Tad labai dėkinga, kad padarei tokį informatyvų kakavos apžvalgos sąrašą, labai pravers, labai! :}}

    Beje ir aš pastebėjau, kad nuo taip mėgiamos kavos man kažkaip įtartinai spurda krūtinėje, ne nuo meilės, o gal... nuo meilės kavai, tiksliau nuo kavos padarinių. Liūdna labai, bet kiek aš jos ten išgeriu... maximum 3 puodeliai per dieną, o dažniausiai 2 :}

    Kiek Tu puodelių suvartoji? ;o

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. nežinojau; žavu, kai kavinukės/kepyklėlės išlieka "iš senų laikų". besilankydama Kaune užsukau į spurginę, esančią Laisvės alėjoj, kai apie tai užsiminiau mamai, net sukrykštė "aš ten būdama studentė eidavau!" :) toj spurginėj jausmas toks, lyg kas laiko mašina būtų perkėlęs 30 metų atgal :) egzotika ir smagu, kad viena kita tokia vieta tebegyvuoja.

      padaryk pertraukėlę nuo kavos, kol normalizuosis spaudimas :) bet ir su arbata atsargiai. aš kažkada čiobrelių maukiau kelias dienas po kokius 6-8 puodelius, vos neištiko manęs ponia mirtis nuo nenormaliai sukelto spaudimo haha. nebūčiau pagalvojus, kad čiobriai tokie šelmiai.

      pati net nežinau, kiek kavos puodelių per dieną išgurkšnoju, nepastovus tas skaičius, o ir nesiurbiu stiprios kavos, jei namie geriu, trečdalį puodelio pienu užpildau :) o mano mėgstamosios Coffee Inno kavos irgi stipria nepavadinsi, na, turint omeny sirupiukus, pieno kiekį... dabar jos geriu mažiau, bet yra buvę momentų, kad per dieną išlenkdavau kokius 4 puodelius (be avejo, didžiausius) iš ci ir dar kokius 2-3 namie... tai kurį laiką ci užsisakydavau decaf (kai jau rankos vėl nenormaliai stipriai drebėdavo, kad, pvz., pietaujant šakute pataikydavau ne į burną, o į skruostą :D ), bet man be kofeino neskanu :)

      Panaikinti
    2. Net dabar nesuprantu kodėl tą ,,Pieno barą" uždarė, žmonių ten visad būdavo pilna, o vietos maža. Dabar ten nieko keisto, bet kažkoks turistinio tipo baras yra...

      Kaip toji spurginė vadinasi? Įtrauksiu ją į Kauno būtinų aplankyt vietų sąrašą :}

      Arbatą tai aš jau geriu rečiau, ir tai atsargiai, čiobreliams neturiu traukos :D Bet sunku taip imti ir padaryti pertrauką nuo kavos, nes pats gėrimas ne tiek skanus, kiek kitokią asocijaciją ar poveikį turi. Kaip pvz... atsipalaidavimo priemonė, ar Laimės pusvalandis su ja, ar tiesiog vienas dalykų, kuris teikia džiaugsmą :D

      Panaikinti
    3. va va, kava ne veltui gretinama su rūkymu :D gi kofeinas kaip narkotikas, hehe. ir tikrai malonus mažas ritualas.

      taip ir vadinasi, tiesiog spurginė :) Laisvės alėja 84 (pagūglinau)

      Panaikinti
    4. Negerai, oi negerai, bet labai ačiū už rekomendacijas ! :}}

      Panaikinti
  3. Ei, turiu tau kakavos iš TH! Wanna grab some?

    AtsakytiPanaikinti
  4. puikus irasas! :) teks begti i mamma mia :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tikrai verta! na va, kaip pareklamavau, galėtų man kitąkart apsilankius prie kakavos macarons'ą padovanot :D

      Panaikinti
  5. galiu pridėti, kad kartą gėriau ir tikrai neskani kakava buvo kepyklėlėje Trakų g (pavadinimas, regis, "Šviežios bandelės", kitoje gatvės pusėje negu Crispy).

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. žinau tą vietą! ačiū už pasidalintą informaciją, bus išvengta pinigų švaistymo :)

      Panaikinti